کلینیک درمان زخم و زیبایی

مطالب مفید و کاربردی درمورد درمان زخم بستر, درمان زخم پای دیابتی, تزریق ژل لب, تزریق بوتاکس, تزریق فیلر و ...

کلینیک درمان زخم و زیبایی

مطالب مفید و کاربردی درمورد درمان زخم بستر, درمان زخم پای دیابتی, تزریق ژل لب, تزریق بوتاکس, تزریق فیلر و ...

درمان زخم بستر
وکیوم تراپی زخم
درمان زخم پای دیابتی
کلینیک درمان زخم
کلینیک زخم در تهران
تزریق ژل لب
تزریق بوتاکس
لیفت با نخ
زاویه سازی فک با فیلر
لیزر موهای زائد
و ...

بایگانی

۶ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بهترین متخصص تغذیه در تهران


همواره داشتن یک تغذیه مناسب در تمام طول زندگی افراد، از ضروریات زندگی آن ها به شمار می رود. تغذیه سالم رابطه مستقیم با سلامتی جسمی و روحی دارد، اما در این بین افراد به تنهایی قادر به تنظیم یک رژیم غذایی نیستند. زیرا رژیم غذایی بسته به شرایط و سن هر فردی می تواند متفاوت باشد. یک متخصص تغذیه خوب می تواند با علم خود، به شما کمک کند تا برنامه غذایی مناسب با توجه به شرایط سنی و جسمی خود داشته باشید.

 متخصص تغذیه چه کسی است؟

متخصص تغذیه فردیست که می تواند با استفاده از علم و دانش خود، به شما کمک کند تا بهترین سبک زندگی و رژیم غذایی را داشته باشید.

دکتر تغذیه علاوه بر افراد عادی می تواند برای بیماران خاص همچون بیماران دیابتی، بیماران قلبی و حتی خانم های باردار رژیم غذایی مناسبی را تدوین کند. وی به شما با دادن انگیزه و پیگیری تاثیر رژیم غذایی بر روی سلامتی جسمی و روحی شما، تلاش می کند تا روند درمان و رژیم شما، طبق دلخواهتان به بهترین نتیجه ممکن برسد.

بیمارانی که باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند!

همانطور که گفته شد داشتن یک رژیم غذایی مناسب می تواند سبب تسریع روند درمان بیماری بسیاری از افراد شود. برخی از این بیماران عبارتند از:

  • بیماران کلیوی
  • بیماران قلبی و عروقی
  • بیماران دیابتی
  • بیماران گوارشی و کبدی
  • بیماران سرطانی

متخصص تغذیه چه نوع رژیم های غذایی را می تواند ارائه دهد!

جالب است بدانید که یک متخصص تغذیه خوب می تواند برای تمامی سنین از جمله کودک و میانسالان، همینطور گروه های مختلفی همچون افراد چاق و افراد لاغر رژیم لاغری و  رژیم غذایی متناسب با وضعیت و شرایط هر کدام تهیه و ارائه دهد. برخی از این رژیم های غذایی عبارتند از:

چه زمانی باید به متخصص تغذیه مراجعه کنید!

مراجه به متخصص تغذیه صرفا جهت دریافت رژیم لاغری یا رژیم چاقی نیست! یک متخصص تغذیه خوب، می تواند شما را در درمان بسیاری از مشکلات جسمی و حتی روحی  کمک کند. رژیم های غذایی خاصی برای درمان بسیاری از مشکلات شما وجود دارد، در این مطلب قصد داریم به برخی از مشکلاتی که با رژیم غذایی می توان آن ها را حل کرد، اشاره کنیم.

اگر این علائم را دارید به متخصص تغذیه مراجعه کنید

زمانی که مشخص شود دارای کلسترول بالا هستید

بهترین متخصص تغذیه در تهران

زمانی که پس از انجام آزمایش خون، متوجه شوید که مبتلا به کلسترول بالا هستید، وقت آن رسیده است تا به متخصص تغذیه مراجعه کنید.متخصص تغذیه می تواند شما را در انتخاب غذاهایی که برای سلامتی شما و همچنین برای کاهش کلسترول مناسب هستند، راهنمایی کند. کلسترول بالا می تواند سبب بروز بیماری های قلبی و نهایتا سبب حملات قلبی شود. شما باید این موضوع را جدی بگیرید!

شما تمام روش های کاهش وزن را امتحان کرده اید، ولی موفق نشده اید!

بهترین متخصص تغذیه در تهران

در این جا منظور ما، استفاده ار رژیم های خودسرانه و یا کوتاه مدت نیست! بلکه هدف کمبود توانایی از دست دادن وزن است. ممکن است فردی یک رژیم لاغری اصولی، خواب کافی و فعالیت بدنی ( ورزش ) کافی داشته باشد، اما تغییری در وزن خود نداشته باشد. ممکن است این افراد مشکلاتی داشته باشند که از وجود آن ها آگاه نباشند. متخصص تغذیه می تواند با بررسی شرایط شما، تمام این مشکلات را تشخیص داده و اقدام به درمان آن کند.

می خواهید بچه دار شوید!

بهترین متخصص تغذیه در تهران

یکی از عوامل مهم دیگری که لازم است بابت آن به دکتر تغذیه مراجعه کنید، زمانی است که می خواهید اقدام به بچه دار شدن کنید!  یک متخصص تغذیه خوب می تواند به شما در رسیدن به یک بدن سالم جهت حاملگی راهنمایی کند و بدن شما را برای آنچه که قرار است کودک شما به آن نیاز داشته باشد، آماده کند.

سوزش سر دل یا رفلاکس معده دارید!

بهترین متخصص تغذیه در تهران

هنگامی که متوجه می شوید مبتلا به سوزش معده و یا رفلاکس هستید، می توانید به کمک متخصص تغذیه، این علائم را به حداقل برسانید. دکتر تغذیه علاوه بر تنظیم رژیم غذایی مناسب طبق شرایط جسمیتان، اقدام به بررسی و تشخیص مواد غذایی که سبب بدتر شدن اوضاع معده شما می شود، می کند. دکتر تغذیه با بررسی رژیم غذایی روزانه شما، می تواند از غذاهایی که سبب افزایش سوزش معده و رفلاکس می شود، اطمینان حاصل کند و آن ها از برنامه غذایی شما حذف کند.

اگر مکانیسم گوارشی شما بی نظم است!

بهترین متخصص تغذیه در تهران

در ابتدا لازم است بدانید که این موضوع یکی از مشکلات مهم در رابطه با سلامت بدن شما است. به گفته خانم دکتر کابلی، بهترین متخصص تغذیه در تهران، حرکات روده شما باید یک تا دو بار در روز رخ دهد. اگر که شما به طور روزانه و مرتب عمل اجابت مزاج را انجام ندهید، پس دچار یبوست هستید.

پس اگر شما هم جزو افرادی هستید که روز را بدون عمل اجابت مزاج می گذرانید، بهتر است با دکتر تغذیه ملاقات کنید. یک دکتر تغذیه خوب، می تواند تغییراتی را در رژیم غذایی روزانه شما ایجاد کند تا مشکل گوارشی شما با پیروی از آن به حداقل برسد.

زمانی که لبنیات مصرف می کنید، دچار شکم درد می شوید!

بهترین متخصص تغذیه در تهران

نفخ، التهاب، درد و اسهال… ممکن است شما دلیل تمام این مشکلات ناگهانی را ندانید! اما جالب است بدانید که بیشتر نفخ و دردهای ناگهانی شکم مربوط به مصرف لبنیات شما است. در واقع این بدین معنی است که بدن شما نمی تواند لاکتوز را تحمل کند.

به گفته متخصص تغذیه، عدم تحمل لاکتوز در افراد وابسته به دوز مصرفی آن است. به عنوان مثال ممکن است شما چند قاشق غذاخوری بستنی میل کنید ولی دچار هیچ نوع مشکل و دردی نشوید، اما اگر این مقدار به یک فنجان افزایش یابد، ممکن است تمام این عوارض را ناگهانی تجربه کنید.

یک متخصص تغذیه خوب می تواند به شما کمک کند تا به درستی نوع لبنیاتی که به آن حساسیت دارید را تشخیص دهد. علاوه بر آن متخصص تغذیه می تواند تشخیص دهد که آیا شما می توانید در رژیم غذایی خود لبنیات را داشته باشید یا خیر! و اگر که نمی توانید، به شما کمک می کند تا تمام مواد مغذی موجود در لبنیات را از طریق دیگر ( مکمل ها ) دریافت کنید.

هر روشی را برای لاغر شدن امتحان کرده اید، اما موفق نشده اید!

بهترین متخصص تغذیه در تهران

ممکن است شما هر نوع رژیمی را آزمایش کرده باشید ولی هرگز به نتیجه دلخواه خود نرسیده باشید. یا ممکن است شما با رژیم لاغری خود، وزنی را از دست داده باشید اما بلافاصله بعد از قطع رژیم به وزن قبلی برگشته باشید.

متخصص تغذیه می تواند به شما در تغییر سبک و شیوه زندگی کمک کند. به دنبال رژیم لاغری خودسرانه نباشید، بلکه به دنبال یک متخصص تغذیه خوب و ثابت شده باشید تا به شما در یادگیری رفتارهای سالم و عادات غذایی سالم و همچنین شناسایی مواد غذایی مضر کمک کند. دکتر تغذیه به شما کمک می کند تا علم چگونگی مصرف مواد غذایی و همینطور چگونگی به دست آوردن تعادل در مصرف مواد غذایی را یاد بگیرید.

متخصص تغذیه چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

متخصص تغذیه نقش مهمی در بهداشت و سلامت افراد، ایفا می کند. دکتر تغذیه خوب، می تواند در مورد چگونگی غذا خوردن سالم، به جلوگیری از ابتلا به بیماری ها و ارتقاء سلامتی افراد کمک کند. با این حال یک متخصص تغذیه خوب، نیاز به برخی از ویژگی های خاص از جمله تفکر تحلیلی، مهارت های مردمی و دانش فنی دارد.

بهترین متخصص تغذیه در تهران

قدرت آنالیز و تحلیل

ذهن تحلیلی یک کلید موفقیت برای هر متخصص تغذیه است. مشاور تغذیه با مراجه کنندگان در مورد تغذیه آن ها سوال پرسیده و در پی کشف حقایق و ایده است. متخصص تغذیه باید قادر به تفسیر مطالعات علمی باشد و علم تغذیه را برای ارائه راهنمایی مفید تغذیه افراد، اعمال کند. همچنین متخصصین تغذیه باید درک کنند که اطلاعات علمی جدید، چگونه بری روی تصمیمات آن ها تاثیر بگذارد و از استدلال برای نقاط قوت و ضعف، در رویکردهای خود به مشکلات مشتریان استفاده کنند.

سازماندهی

متخصصان تغذیه با مراجعه کنندگانی که نیازهای متنوعی دارند، برخورد خواهند داشت. بنابراین مهارت های سازماندهی، اهمیت بالایی دارد. به عنوان مثال متخصصین تغذیه مدارس یا کافه تریا، که در مدرسه یا کافه کار می کنند، باید از نیاز های تغذیه ای مشتریان و هزینه غذایی آن ها اگاه باشند.

متخصصان تغذیه باید سوابق دقیق خود را حفظ کرده و در کارهای اداری روتین خود، منظم و زمان خود را مدیریت کنند.

معرفی بهترین متخصص تغذیه در تهران

دکتر نیره اسماعیل کابلی، مدرس دانشگاه، عضو انجمن تغذیه ایران، عضو انجمن غذا و تغذیه، حامی سلامت، به عنوان: متخصص تغذیه ورزشی،متخصص تغذیه و رژیم درمانی،متخصص تغذیه بدنسازی و بهترین متخصص تغذیه در تهران، با دانش و تخصص خود آماده خدمت رسانی و ارائه انواع رژیم های درمانی و غذایی، رژیم لاغری، رژیم چاقی،به صورت حضوری و دریافت رژیم آنلاین، رژیم لاغری آنلاین، برای شما عزیزان می باشد.

رژیم آنلاین دکتر کابلی

جهت دریافت رژیم آنلاین کلیک کنید

برخی از خدمات دکتر نیره اسماعیل کابلی دکتر تغذیه خوب در غرب تهران :

رژیم لاغری

رژیم چاقی

دریافت رژیم لاغری

دریافت رژیم چاقی

رژیم لاغری آنلاین

دریافت رژیم آنلاین

دستگاه لاغری موضعی

لاغری بعد از زایمان

تغذیه سالم

رژیم غذایی ورزشکاران

رژیم شیردهی

رژیم بارداری

برخی از نمونه کارهای خانم دکتر کابلی، در رابطه با رژیم لاغری:

  • کلینیک زخم زیبایی
  • ۰
  • ۰

زخم بستر

درمان زخم بستر


زخم فشاری یا زخم بستر یکی از شایع ترین زخم هایی است که در افرادی که برای مدتی در یک محل بی حرکت می مانند رخ می دهد. مانند افرادی که دچار فلج وسکته مغزی شده اند و یا در پی بیماری های دیگر و یا تصادف مدت زمان زیادی را در بستر بی حرکت مانده اند.

 

درمان زخم بستر

زخم بستر چیست؟

زخم بستر یا زخم فشاری در پی فشار طولانی مدت به پوست ایجاد می شود. این فشار از یک طرف از سمت بستر و از طرف دیگر از سمت برجستگی استخوان زیرین پوست وارد می شود. زخم بستر اغلب در مناطقی از بدن که پوست قسمت های استخوانی را پوشش داده ایجاد می شود، مانند پاشنه پا، مچ پا، مفصل ران و باسن.

 

چه افرادی در معرض ابتلا به زخم بستر هستند؟

افرادی که دارای وضعیت خاص پزشکی هستند و توانایی تغییر موقعیت بدنی خود را ندارند و یا کسانی که بیشتر وقت خود را در طول روز بر روی یک تخت یا صندلی صرف می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به زخم فشاری هستند.

زخم های فشاری در مدت زمان کم می توانند به سرعت پیشرفت کنند. اگر زخم بستر در مراحل اولیه توسط متخصص زخم تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است، اما برخی از زخم ها به دلیل تاخیر در مراجعه به متخصص زخم بستر، تا مرحله 4 پیشرفت کرده و ممکن است هرگز به طور کامل التیام نیافته و یا مدت زمان زیادی برای درمان نیاز داشته باشد.

مدت زمان درمان زخم بستر و نحوه درمان زخم بستر با توجه به موقعیت مکانی، شدت و مدت زمانی که ایجاد شده است، توسط کارشناس زخم تعیین می شود.

 

زخم بستر

علائم زخم بستر

علائم و نشانه های زیر می تواند هشداری برای ایجاد زخم بستر باشد:

  • تغییرات غیر معمول در رنگ پوست و بافت
  • تورم
  • خنک تر یا گرم تر بودن منطقه ای از پوست نسبت به سایر مناطق
  • حساس شدن و نازک شدن پوست در منطقه ای خاص از بدن

زخم بستر نسبت به عمق، شدت و دیگر ویژگی ها به مراحل مختلف از نظر شدت زخم تقسیم می شود. شدت و درجه آسیب پوست می تواند از پوست قرمز تا آسیب عمیق عضلات و استخوان درجه بندی شود.

 

مناطق مشترک زخم بستر در بین افراد

برای افرادی که در طول شبانه روز، مدت زمان زیادی را بر روی صندلی چرخدار می نشینند، زخم بستر اغلب بر روی پوست مناطق زیر رخ می دهد:

  • کفل یا باسن
  • تیغه شانه و ستون فقرات
  • پشت دست ها و پاها که به صندلی تکیه داده می شوند
  • حال برای افرای که مجبور هستند در طول روز بر روی تخت بمانند، مناطق زیر در معرض خطر زخم بستر می باشد:
  • پشت یا دو طرف سر
  • تیغه های شانه
  • پشت یا طرفین باسن و کمر
  • پاشنه، مچ پا و پوست پشت زانوها

 

زخم بستر

 

چه زمانی باید به کلینیک زخم مراجعه کرد؟

اگر متوجه هر یک علائم و نشانه های فوق در بیمار خود شوید باید موقعیت بدنی وی را تغییر دهید تا فشار بر روی آن منطقه از بدن کاهش یابد. اگر علائم زخم از 24 تا 48 ساعت از بین نرود لازم است با متخصص زخم بستر مشورت کنید.

اگر علائمی مانند عفونت، تب، درد، افزایش تورم و قرمزی پوست، افزایش دما در آن منطقه از پوست را مشاهده کردید، باید از خدمات فوری کلینیک درمان زخم استفاده کنید.

 

علل ایجاد زخم بستر

زخم بستر زمانی رخ می دهد که در پی فشار بر روی منطقه ای خاص از بدن، جریان خون در آن قسمت کاهش می یابد. سایر عوامل مرتبط با تحرک محدود بیمار، می تواند پوست را آسیب پذیرتر کند و به پیشرفت زخم فشاری کمک کند.

 

دو عامل اصلی دیگر برای ایجاد زخم بستر یا زخم فشاری عبارتند از:

 

  • فشار

فشار ثابت بر روی هر قسمتی از بدن فرد می تواند جریان خون به بافت و پوست آن قسمت از بدن به طور چشمگیری کاهش دهد. برای انتقال اکسیژن و مواد مغذی با بافت ها ، داشتن جریان خون کافی ضروری است. زمانی که به بافت و پوست بدن اکسیژن و مواد مغذی نمی رسد، بافت ها آسیب دیده و ممکن است در نهایت از بین روند.

افرادی که دارای حرکت محدود هستند ، زخم فشاری معمولا در مناطقی از بدن آنها رخ می دهد که به خوبی با چربی و عضلات پوشیده نشده باشد، مانند ستون فقرات، تیغه شانه، آرنج، باسن و پاشنه و مچ پا.

 

  • اصطحکاک

اصطحکاک زمانی رخ می دهد که پوست بدن با لباس یا ملافه برخورد می کند. این اصطحکاک می تواند پوست شکننده را آسیب پذیرتر کند به خصوص زمانی که پوست فرد مرطوب باشد.

 

زخم بستر

عوامل خطر

افرادی که قادر به حرکت کردن نباشند و به راحتی قادر به تغییر موقعیت خود در حالت نشسته و خوابیده نباشند، در معرض خطر زخم فشاری هستند. عوامل خطر عبارتند از:

  • بی حرکت بودن فرد: که ممکن است به خاطر آسیب نخاعی، ضعف سلامت و دلایل دیگر باشد.
  • فقدان درک حس: آسیب نخاعی، اختلالات عصبی و شرایط دیگر می تواند منجر به از دست دادن احساس در افراد شود. ناتوانی در درک احساس درد و ناراحتی می تواند منجر به عدم آگاهی فرد از علائم هشدار دهنده ایجاد زخم و در نهایت عدم تغییر وضعیت شود.
  • تغذیه ناسالم: همه افراد به خصوص افرادی که دچار محدودیت حرکتی هستند به مایعات، کالری، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در رژیم غذایی روزانه خود نیاز دارند تا سلامت پوستشان حفظ و از شکنندگی پوست پیشگیری شود. پس نداشتن تغذیه سالم می تواند موجب آسیب پذیرتر شدن پوست بدن شود.
  • شرایط پزشکی موثر بر جریان خون: مشکلات سلامتی که می تواند بر روی جریان خون تاثیر بگذارد. مانند بیماری دیابت و بیماری های عروقی که خطر آسیب بافت و پوست را افزایش می دهد.

 

 

برخی از خدمات کلینیک تلما، کلینیک درمان زخم در تهران:

درمان زخم بستر

درمان زخم عفونی

درمان زخم دیابتی

درمان زخم پای دیابتی

  • کلینیک زخم زیبایی
  • ۰
  • ۰

درمان زخم پای دیابتی

زخم پا یکی از عوارض شایع در بیماران دیابتی می باشد که دیابت آن ها کنترل نشده است. که در نتیجه انقباض بافت پوست و آشکار شدن لایه های زیرین آن، تشکیل می شود. شایع ترین حالت زخم دیابتی، زخم شدن قسمت پایینی انگشت شست پا، نوک انگشت شست، لبه خارجی پا، زیر انگشت وسط و همچنین زیر پنجه پا است. زخم دیابت می تواند بر روی استخوان نیز تاثیر بگذارد.

همه افراد مبتلا به دیابت ممکن است زخم پا را تجربه کنند. اما مراقب صحیح از زخم پا می تواند سبب بهبود زخم و پیشگیری دوباره از تشکیل زخم شود.

نحوه درمان زخم پای دیابتی، بسته به علت و شدت آن می تواند متفاوت باشد. لازم است بدانید که به هنگام مشاهده زخم در پای خود و یا مشاهده علائم اولیه از زخم، باید فورا به پزشک معالج مراجعه کنید. زیرا با مراجعه دیر هنگام به پزشک، زخم های آلوده و زخم های عمیق در پای دیابتی می تواند منجر به قطع عضو شود.

زخم پای دیابتی


⇐ کلینیک تخصصی درمان زخم دکتر مشتاق به همراه کادر تخصصی خود در زمینه درمان انواع زخم ها، از جمله درمان زخم بستر، درمان زخم عفونی، درمان زخم پای دیابتی ، درمان زخم سوختگی با پشتوانه ای قوی از تجربه و تخصص همکاران و اساتید دانشگاهی در خدمت شما هموطنان عزیز می باشد.


تشخیص و علائم زخم پای دیابتی

زخم شدن پا در افراد دیابتی می تواند علائم متفاوتی داشته باشد، از اصلی ترین علائم اولیه زخم پا در افراد دیابتی می توان به درناژ یا زهکشی اشاره کرد. زهکشی با نشت در پای شما می تواند جوراب یا کفش های شما را آلوده کند. تورم غیرمعمول، قرمزی، تحریک و بوی نامطبوع از پا می تواند از دیگر علائم اولیه زخم شدن پا در افراد دیابتی باشد.

از دیگر نشانه و علائم قابل ملاحظه ای که می توان به آن اشاره کرد ایجاد اسکار ( بافت سیاه ) در اطراف زخم پا است. علل ایجاد اسکار به خاطر عدم وجود جریان خون کافی در اطراف ناحیه زخم شده می باشد. گانگرین ( سیاه مردگی یا بافت مردگی ) جزئی یا کامل، که در پی عفونت رخ می دهد، می تواند در اطراف زخم پای افراد دیابتی رخ دهد. در چنین حالاتی فرد ممکن است دچار بی حسی در ناحیه زخم شده، شود.

بهتر است بدانید که این نشانه ها و علائم برای زخم پا، همیشه آشکار نیستند. حتی ممکن است گاهی اوقات تا زمان عفونت زخم، هیچ علائمی را مشاهده نکنید. اگر که متوجه هر گونه تغییر رنگی در قسمتی از پوست پای خود شوید، به ویژه سیاه شدن بخشی از بافت پا، و یا احساس درد در منطقه ای از پای خود که تغییر رنگ داده است داشته باشید، لازم است فورا به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

تشخیص و درمان زخم پای دیابتی

درجه بندی شدت زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی بعد از بررسی پزشک معالج می تواند در یکی از ۴ مورد زیر قرار بگیرد:

  • بدون هیچ زخمی، اما در معرض خطر زخم شدن است.
  • در حال حاضر، زخم وجود دارد اما بدون هیچ عفونتی
  • زخم عمیق است، و مفاصل و تاندون ها را تحت تاثیر قرار داده است.
  • زخم گسترده و با عفونت شدیدی همراه است.

علل ایجاد زخم پا در افراد دیابتی

زخم های دیابتی در افرادی که دچار بیماری دیابت هستند، اغلب به دلایل زیر ایجاد می شود:

  • گردش ضعیف خون در بدن: گردش خون ضعیف جزو بیماری های عروقی محسوب می شود. در پی این بیماری خون به طور موثر به سمت پاهای فرد جریان نمی یابد. گردش خون ضعیف یکی از دلایل شایع بروز زخم در افراد دیابتی، مخصوصا در قسمت پاها محسوب می شود.
  • قند خون بالا ( هیپرگلیسمی ): میزان قند خون بالا روند بهبود زخم ها را به طور چشمگیری کاهش می دهد. بنابراین لازم است توجه کنید که مدیریت قند خون بسیار ضروری است. در پی این موضوع باید بدانید که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به سایر افراد مبتلا به دیابت، زمان بیشتری را برای مبارزه با زخم پای دیابتی و زخم های عفونتی می گذارند.
  • آسیب های عصبی: آسیب های عصبی یک خطر بسیار بزرگ برای افراد دیابتی محسوب می شود. آسیب عصبی منجر به از دست دادن حس در پاهای فرد می شود.ابتدا به هنگام آسیب عصب ها ممکن است فرد دچار درد پا شود. اما به مرور این موضوع سبب کاهش حساسیت پا به درد و زخم خواهد شد. به طوری که اگر فرد در معرض زخم پا باشد، هیچ حس و دردی را احساس نخواهد کرد.

علل ایجاد زخم پای دیابتی

زخم شدن پا به وسیله شی خارجی

پوست خشک: پوست خشک در بین افراد مبتلا به دیابت بسیار شایع است. زمانی که پوست بدن بسیار خشک باشد، پوست و بافت پاها بیشتر در معرض ترک خوردن و زخم شدن می باشد.

عواملی که احتمال ابتلا به زخم پا را افزایش می دهند!

به طور کلی همه افراد مبتلا به دیابت در معرض ابتلا به زخم پا هستند. همانطور که گفته شد این زخم می تواند علل مختلفی داشته باشد، اما در این بین برخی از عوامل می توانند خطر ابتلا به زخم پا را در این افراد افزایش دهند. مانند:

  • کفش های غیر استاندارد و با کیفیت پایین
  • بهداشت ضعیف
  • زخم شدن پا به هنگام اصلاح ناخن پا
  • مصرف الکل
  • بیماری های کلیوی
  • بیماری های قلبی
  • داشتن اضافه وزن ( چاقی )
  • مصرف دخانیات: مصرف دخانیات سبب گرفتگی عروق و در نتیجه سبب کاهش جریان خون می شود.
  • طبق آمار زخم پای دیابتی، در مردان مسن نسبت به سایر افراد، بیشتر است.

روش درمان زخم پای دیابتی

نحوه درمان زخم پای دیابتی بسته به شدت و محل آن می تواند متفاوت باشد. زمانی که شما به کلینیک زخم مراجعه کنید، پزشک معالج شما با توجه به شدت زخم یکی از روش های زیر را برای درمان، اجرا می کند:

جراحی

اگر زخم کوچک باشد: زمانی که زخم پا در فرد کوچک باشد، پزشک به روش جراحی، بافت های مرده زخم را حذف می کند. سپس با استفاده از پانسمان های نوین، محل زخم را پانسمان می کند. تعویض پانسمان ممکن است تا چندین هفته و تا زمان بهبود زخم ادامه یابد. با استفاده از پانسمان نوین، بافت جدید در محل زخم تشکیل می شود و در پی آن به مرور زخم پای فرد بسته شده و ترمیم می شود.

اگر زخم بزرگ باشد: ممکن است در برخی از حالات زخم پا بزرگ باشد و یا وضعیت عروقی در پای فرد ناکافی بوده و جریان خون به این قسمت کاملا قطع شده باشد. در این حالت ممکن است پزشک اقدام به قطع قسمتی از پا که زخم در آن قسمت وجود دارد، کند.

روش درمان زخم پای دیابتی

مراقبت از زخم پای دیابتی

زمانی که به بیماری دیابت مبتلا هستید، درمان زخم پای دیابت و مراقبت از زخم پای دیابت، بسیار مهم است. در افراد دیابتی، حتی زخم های کوچک اگر به درستی درمان نشود، می تواند به زخم های جدی و در نهایت منجر به آمپوتاسیون ( قطع عضو ) شود.

این گام های ساده می تواند از بروز مشکلات جدی در افراد دیابتی، پیش گیری کند.

علل شایع بروز زخم پای دیابتی

زخم پا در فرد مبتلا به دیابت، می تواند از چیزی ساده مانند پا کردن کفش جدید و یا تنگ، و یا حتی وجود سنگ ریزه در کفش، ایجاد شود.

اگر دچار دیابت هستید، ممکن است نوعی آسیب عصبی در بدن شما ایجاد شود، این آسیب عصبی می تواند منجر به از دست دادن حس در پاهایتان شود. زمانی که حس عصبی پاهای شما کاهش می یابد، ممکن است شما متوجه وجود زخم ها و برش های کوچک نشوید، و زمانی متوجه آن شوید که تبدیل به زخم بزرگتری شده باشد.

یکی دیگر از دلایل بروز زخم پای دیابتی، کاهش جریان خون در بدن است. کاهش جریان خون می تواند سبب کند شدن روند بهبود زخم های کوچک شود.

پزشک شما می تواند تشخیص دهید که مشکل شما جریان خون یا آسیب عصبی است. متخصص زخم پای دیابتی برای تشخیص روند جریان خون شما، نوعی آزمایش را برایتان تجویز می کند. اگر نتایج این آزمایش، نرمال باشد، شما می توانید درمان های استاندارد زخم را اجرا کنید. اما اگر نتایج آزمایش غیرطبیعی باشد، و شما دچار مشکل جریان خون باشد، شما نیاز به درمان های جدی مانند جراحی، خواهید داشت.

عمل جراحی می تواند به شما کمک کند. به گفته پزشک، برای بهبود روند جریان خون می توان از روش بالون و استنت استفاده کرد.

 روش درمان غیرجراحی برای زخم پای دیابتی

برای تمیز ماندن و ضدعفونی کردن زخم پای دیابتی، متخصص زخم و درمانگر همواره نهایت تلاش خود را می کنند تا مجبور به درمان زخم پای دیابتی به روش جراحی نشوند. اگر حتی زخم فرد مبتلا به دیابت عفونت کند، متخصص زخم ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کرده و از رسیدن عفونت به استخوان ها جلوگیری کند.

مراقبت از زخم دیابت

متخصص زخم شما، ناحیه زخم شده را تمیز و ضدعفونی می کند، همچنین بافت مرده و باکتری های اطراف و روی زخم را حذف می کند. زمانی که زخم پای دیابتی شما تمیز می شود، برای پیشرفت روند بهبود زخم و استریل ماندن زخم از پانسمان نوین بر روی زخم استفاده می شود.

درمانگر زخم و متخصص زخم شما، چگونگی تمیز کردن زخم و پانسمان زخم را به شما نشان می دهند. در برخی از حالات ممکن است متخصص زخم دیابت از پماد ضد باکتری موضعی برای کمک به بهبود زخم و پیشگیری از عفونت زخم نیز استفاده کند.

 

درمان زخم پای دیابتی

 

توجه داشته باشید که مراقبت از زخم دیابتی، به طور روزانه تا زمان بهبود کامل زخم، باید صورت گیرد. زخم پا در افراد مبتلا به بیماری دیابت و بیماری های شریان که اندام های پایینی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد، اغلب به آرامی بهبود پیدا می کند. بنابراین ممکن است مدت زمان درمان زخم پا، هفته ها یا ماه ها به طول بیانجامد.

درمان زخم پای دیابتی به روش اوزون تراپی

یکی از بهترین روش های درمان زخم دیابتی، در کلینیک درمان زخم دکتر مشتاق، بهترین کلینیک زخم در تهران، روش اوزون تراپی می باشد. اوزون تراپی به تسریع درمان آسیب های بافت نرم ناشی از دیابت کمک می کند.

در این روش درمانی، بیمار بر روی یک تخت راحت دراز کشیده و ناحیه زخم شده که اغلب در پاها رخ می دهد، در داخحل یک محفظه محفوظ و شفاف قرار می گیرد. این محفظه به یک دستگاه متصل است که می تواند فضای داخل محفظه را به مقدار ۱۰۰ درصد از اکسیژن پر کند. تنفس اکسیژن خالص می تواند مقدار اکسیژن را در جریان خون تا ۱۰ برابر افزایش دهد. در این حالت خون غنی از اکسیژن شده و می تواند به طور قابل توجهی به بهبود زخم پای دیابتی با تحریک عوامل رشد و سلول های بنیادی، کمک کند.

برای گرفتن بهترین نتیجه و درمان کامل زخم ممکن است بیمار به چندین جلسه درمان اوزون تراپی نیاز داشته باشد. تعداد جلسات اوزون تراپی توسط متخصص زخم دیابت، تعیین می شود. هر جلسه از اوزون تراپی می تواند تا دو ساعت به طول انجامد.

کفش دیابتی

بیمارانی که مبتلا به زخم پای دیابتی هستند برای تسکین فشار بر روی زخم و کمک به درمان زخم پای دیابتی خود، باید از کفش های دیابتیک استفاده کنند.

پوشش داخلی کفش دیابتی به توزیع متعادل وزن بدنتان بر روی استخوان ها و مفاصل پا در هنگام پیاده روی کمک می کند. قسمت داخلی کفش دیابتی، محکم اما نرم بوده و ممکن است حاوی فوم یا ژل باشد. این فوم و ژل برای حفاظت از پا بوده و پیاده روی را برای بیماران دیابتی راحت تر می کند.

 

درمان زخم پای دیابتی

 

قسمت داخلی کفش دیابتی را می توان با استفاده از پدهای نرم و پهن پوشش داد، این کار به منظور احاطه کردن زخم و محافظت از آن است. به هنگام پوشیدن کفش و پیاده روی، این امر سبب کاهش فشار و محافظت از زخم به هنگام اصطحکاک خواهد شد. اضافه کردن این پدها می تواند فشار وزن بدن را از منطقه آسیب دیده کاهش دهد و به درمان زخم کمک کند.

آنتی بیوتیک ها

اگر زخم پای دیابتی شما دچار عفونت شود، به تجویز متخصص زخم، ممکن است شما نیاز به مصرف آنتی بیوتیک خوراکی داشته باشید. آنتی بیوتیک وظیفه مبارزه با باکتری ها را دارد. مدت زمانی که شما به مصرف دارو نیاز دارید بر اساس میزان عفونت، متفاوت است.

اگر که عفونت به بافت ها و استخوان های اطراف زخم سرایت کرده باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک به صورت  تزریق وریدی را تجویز کند. آنتی بیوتیک از طریق تزریق وریدی وارد جریان خون شده و به بدن کمک می کند سریع تر با عفونت مبارزه کند.

 

برخی از خدمات کلینیک زخم دکتر مشتاق، کلینیک درمان زخم خوب در تهران ، کلینیک زخم:

  • کلینیک زخم زیبایی
  • ۰
  • ۰

وکیوم تراپی زخم

درمان زخم به روش وکیوم تراپی می تواند یک شرایط مطلوب برای درمان زخم ایجاد کند.

اعمال فشار منفی در محل زخم، می تواند منجر به بهبود زخم، بسته شدن زخم و قطع ترشحات از زخم که موجب اختلال در موفقیت درمان شده اند، شود.  پانسمان های فوم به کار رفته در روش درمانی وکیوم تراپی ( NPWT ) به گونه ای موثر سبب توزیع فشار برابر در سطح زخم می شود و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهند. به همین دلیل استفاده پانسمان فوم به همراه وکیوم تراپی توصیه می شود.

 

مزایای درمان زخم با فشار منفی

با ایجاد یک شرایط فشار منفی کنترل شده توسط متخصص زخم، این روش درمانی هنگامی که با ترکیب پانسمان فوم به کار می رود، می تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

  • موجب تسریع درمان زخم می شود
  • موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های عفونی می شود
  • تعداد دفعات تعویض پانسمان زخم را کاهش می دهد
  • جریان خون را به ناحیه زخم افزایش می دهد، در حالی که همزمان ترشحات اضافی زخم را بیرون می کشد.

 

وکیوم تراپی زخم

 

 

از وکیوم تراپی برای درمان چه نوع زخم هایی می توان بهره برد؟

متخصصین زخم عمدتا از تکنیک فشار منفی، برای درمان انواع مختلف زخم استفاده می کنند، این زخم ها عبارتند از:

  • سوختگی درجه اول و دوم
  • زخم مزمن
  • زخم دیابتی
  • زخم بستر یا زخم فشاری
  • زخم وریدی یا عروقی
  • زخم های که از زهکشی بیش از حد رنج می برند
  • زخم حاد و زخم جراحی که در معرض خطر ابتلا به عفونت باشند

 

روش درمان فشار منفی زخم به چه صورت است؟

بعد از دبرید زخم، درمانگر متخصص زخم، پانسمان فوم را به اندازه وسعت زخم بر روی زخم اعمال می کند و به دقت آن را با پوشش مخصوص، می پوشاند. این عمل برای فیلتر کردن بافت مرده، لخته های خونی و دیگر ذرات بزرگ که می توانند مانع درمان زخم، ترویج عفونت و مسدود کردن سیستم خلاء شوند، بسیار مناسب است.

سپس درمانگر زخم، پانسمان فیلم شفاف پلی اورتان را بر روی زخم قرار می دهد تا زخم مهر و موم و غیرقابل نفوذ شود. پس از آن پمپ دستگاه وکیوم به آن متصل می شود. در نهایت، فشار منفی بر زخم اعمال شده و ترشحات اضافی را جذب و جریان خون را به سمت زخم افزایش می دهد.

 

شروع فشار منفی بر روی زخم

درمانگر متخصص زخم، لوله تخلیه متصل شده به پانسمان را به دستگاه وکیوم وصل می کند و در حالی که میزان رطوبت در اطراف زخم را حفظ می کند، فشار منفی را در یکی از اشکال زیر اعمال می کند:

برای زخم های که زهکشی بیش از حد دارند، روش ساکشن پیوسته توصیه می شود. برای بیشتر زخم ها این نوع مکش نیاز است زیرا تخلیه ترشحات در مراحل اولیه بهبودی، مهم است.

برای تنظیم میزان اگزودای زخم، روش ساکشن متناوب توصیه می شود. ساکشن متناوب به دلیل حفظ رطوبت مطلوب، مناسب زخم هایی که دارای اگزودای بالایی هستند، می باشد.

 

درمان زخم با وکیوم تراپی

تعویض پانسمان زخم

تعویض پانسمان زخم در طول دوره درمان فشار منفی معمولا بدون درد است و آسیب به پوست جدیدی که در اطراف زخم ایجاد می شود را به حداقل می رساند. با این حال بیماران ممکن است در طول درمان انواع مختلفی از درد را تجربه کنند، البته داروهای ضد درد توسط متخصص زخم برای کمک به حفظ آرامش بیمار، تجویز می شود.

 

مزایای پانسمان فوم

پانسمان های فوم که برای درمان زخم به روش وکیوم تراپی استفاده می شود، به علت جذب بالا، به درمان انواع مختلفی از زخم ها کمک می کند. از این پانسمان برای پر کردن زخم های حفره ای استفاده می شود. پانسمان فوم به محافظت از زخم در برابر نیروی مکانیکی و عوامل عفونت زا که می توانند بهبود زخم را به تاخیر اندازند، کمک می کند.

 

نکات مهم در وکیوم تراپی زخم

این روش از درمان همانند درمان های دیگر نیاز به ملاحظات خاصی دارد، از همین رو باید توسط یک متخصص انجام شود وگرنه عوارضی را در پیش خواهد داشت. متخصصین زخم باید عوامل زیر را ارزیابی کنند:

سطح شیوع زخم

موقعیت زخم و توانایی آن برای حفظ پانسمان فوم و پلی اورتان

میزان درد احساس شده توسط بیمار به هنگام تعویض پانسمان

میزان خطر کشیدن لوله و برداشتن پانسمان از روی زخم

وضعیت سلامت روحی بیمار

در حالت کلی، وکیوم تراپی برای بیمارانی که دچار زخم هستند مناسب و دارای مزایای زیادی است. با این حال انتخاب بیمار مناسب و انتخاب دقیق روش درمانی، برای موفقیت درمان زخم حیاتی است.

 

 

برخی از خدمات کلینیک آسود، کلینیک درمان زخم:

درمان زخم بستر

درمان زخم دیابتی

اوزون تراپی

وکیوم تراپی

  • کلینیک زخم زیبایی
  • ۰
  • ۰

رفع گودی و تیرگی زیر چشم با فیلر

پوست اطراف چشم نازک ترین و ظریف ترین پوست در بدن است. به همین دلیل اغلب زیر چشم اولین ناحیه ای است که نشانه های پیری و خستگی صورت در آن نمایان می شود. حتی در افراد جوان به علت برخی عوامل مانند خستگی، کم خوابی، کم آبی بدن، تابش بیش از حد نور خورشید و مهم تر از همه ژنتیک می تواند سبب بروز این حلقه سیاه و گودی زیر چشم شود.

رفع گودی و تیرگی زیر چشم با فیلر

امروزه یک روش درمانی سریع و آسان برای درمان گودی و تیرگی زیر چشم در دسترس افراد است. تزریق فیلر یک روش 10 دقیقه ای با کم ترین میزان درد و ناراحتی و بدون نیاز به استراحت یا بستری شدن می تواند گودی و سیاهی دور چشم را حداقل تا 2 سال از بین برده و زیبایی و طراوت چهره شما را از نوع احیا کند. تزریق فیلر دور چشم یک جایگزین عالی برای استفاده از لوازم آرایش است و همچنین مناسب افرادی است که مایل به انجام روش های جراحی مانند بلفاروپلاستی، لیفت چشم و یا تزریق چربی نیستند.

چرا برخی از افراد نسبت به بقیه دارای حلقه های تیره تر و گودتری در اطراف چشم خود هستند؟

همانطور که گفته شد عوامل زیادی برای ظاهر شدن حلقه های سیاه در زیر چشم وجود دارد، یکی از مهم ترین عوامل ژنتیک است.  برخی از افراد از بدو تولد دارای چربی کم تری در زیر پوست بدن خود هستند که این مورد می تواند گودی دور چشم را عمیق تر کند. همه افراد یک گودی طبیعی که بالای لبه استخوان گونه قرار گرفته و چشم را احاطه کرده است، هستند. این گودی کاملا طبیعی و نرمال است. اما برخی از افراد گودی زیر چشم عمیق تری نسبت به بقیه دارند. با این وجود، علاوه بر ژنتیک، گودی و تیرگی زیر چشم می تواند تحت تاثیر عواملی مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آلرژی ها، کم خوابی، کم آبی، رژیم غذایی ناسالم و خواب ناکافی قرار بگیرد.

آیا با گذر زمان گودی و تیرگی زیر چشم افزایش می یابد؟

متاسفانه بله، بافت بدن در طی گذر از فاز senescense سلولی ( پوسیدگی ) به همراه پیری سلولی، که در آن سلول هایی که تولید می شوند دیگر به اندازه قبل مقاوم نیستند، ضعیف و آسیب پذیرتر می شود. در نتیجه در صورت مراقبت ناکافی گودی و تیرگی زیر چشم شدت می یابد. پس لازم است در کنار انجام روش های درمانی مانند تزریق فیلر با استفاده از ضد آفتاب های مناسب، داشتن یک رژیم غذایی متعادل، مرطوب نگه داشتن پوست دور چشم و داشتن خواب کافی از پیری زودرس پوست خود پیشگیری کنیم.

تزریق فیلر چگونه به رفع گودی و تیرگی زیر چشم کمک می کند؟

رفع گودی و تیرگی زیر چشم با فیلر

فیلرهای پوستی مانند Belotero Balance، Restylane Silk و Juvederm Ultra، می توانند گزینه های مناسبی برای رفع گودی و تیرگی زیر چشم باشند. برای افرادی که لاغر و دارای پوست نازک تری هستند، متخصص زیبایی معمولا Belotero را به علت تکنیک ساخت منحصر به فرد و تاثیر سریع آن انتخاب می کند. در افرادی که دارای پوست نازک تر در زیر چشم خود هستند، مویرگ های خونی زیر چشم به وضوح دیده می شود، فیلرها با ایجاد یک فاصله مناسب بین پوست و مویرگ ها می تواند به رفع تیرگی و کبودی زیر چشم کمک کنند.

اگر که شما تصمیم به انجام تزریق فیلر در ناحیه زیر چشم دارید ممکن است سوالاتی مشابه سوال های زیر برایتان پیش بیاید:

  • آیا مواردی وجود دارد که قبل و بعد از تزریق فیلر رعایت شود؟
  • تزریق فیلر در زیر چشم چه مقدار درد دارد؟
  • انجام تزریق فیلر چه مدت طول می کشد؟
  • بعد از تزریق فیلر نیاز به چه مراقبت هایی است؟

در ادامه مطلب تحت نظر متخصص زیبایی به سوال های متدوال فوق پاسخ خواهیم داد.

لازم است قبل از انجام تزریق فیلر از مصرف داروهایی مانند آسپرین اجتناب کنید، البته به یاد داشته باشید که برای قطع مصرف داروی خود باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

پروسه ی تزریق فیلر در ناحیه زیر چشم واقعا بدون درد و ناراحتی است و حداکثر 20 تا 30 دقیقه زمان برای تزریق آن نیاز است. البته به منظور تسهیل هرگونه ناراحتی، متخصص زیبایی شما می تواند از بی حسی موضعی برای زیر چشم شما استفاده کند.

بعد از یک ارزیابی کلی و مشخص کردن ناحیه مورد نظر برای درمان، پوست به طور کامل جهت از بین رفتن هرگونه خطر ابتلا به عفونت، پاکسازی می شود. پزشک شما یک سوزن بسیار نازک را به آرامی در زیر پوست ناحیه مد نظر به منظور پر کردن گودی زیر چشم، وارد می کند. برای رفع گودی زیر چشم و به منظور کاهش هرگونه بی نظمی در سطح ناحیه تزریق شده، ممکن است به طور متوسط از 5 ناحیه در هر سمت صورت، تزریق انجام گیرد.

پس از اتمام پروسه ی تزریق، ممکن است متخصص زیبایی شما ماساژ آرام و نرمی را برای هموار کردن ناحیه، انجام دهد.  تمام چیزی که شما بعد از تزریق فیلر چشم نیاز دارید، یخ است. همچنین باید از انجام فعالیت های شدید بدنی تا 24 ساعت بعد از تزریق بپرهیزید.

عوارض تزریق فیلر در زیر چشم

شایع ترین عوارض جانبی کبودی، تورم، درد موقت در محل تزریق است. شدت این عوامل رابطه مستقیم با مهارت پزشک، محصول و آستانه درد بیمار دارد. اگر شما درمان خود را در مرکز معتبر و تحت نظر متخصص زیبایی با سابقه بالا انجام ندهید ممکن است تزریق فیلرعوارض خطرناکی در پی داشته باشد مانند تزریق اشتباهی فیلر به رگ های خونی که در صورت انجام این کار ممکن است تزریق منجر به آسیب شدید بافت و یا حتی کوری شود. پس لازم است بیشترین دقت را در انتخاب کلینیک زیبایی داشته باشید.

مدت زمان ماندگاری فیلر زیر چشم

رفع گودی و تیرگی زیر چشم با فیلر

ماندگاری و طول عمر فیلر در زیر چشم کاملا به برند محصول استفاده شده و ویژگی های فردی بیمار، بستگی دارد. بیشتر فیلرهایی که در این منطقه استفاده می شود حداقل 9 ماه تا حداکثر 2 سال ماندگاری دارند.

 


شما عزیزان می توانید جهت اطلاع از هزینه های درمان، دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت قبلی با شماره تلفن02122865826 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک زیبایی مهرآور: تهران، خیابان شریعتی شمالی، خیابان خواجه عبدالله، جنب داروخانه وثوقی


 

برخی از خدمات کلینیک زیبایی دکتر نبی پور، کلینیک زیبایی در تهران:

تزریق بوتاکس

تزریق ژل لب

رفع گودی و تیرگی زیر چشم با فیلر

لیفت صورت با نخ

  • کلینیک زخم زیبایی
  • ۰
  • ۰

درمان زخم

درمان زخم

هر عملی که سبب آسیب به پوست و بافت بدن شود، موجب ایجاد زخم خواهد شد. در مطلب زیر به گروه بندی زخم ها، علل ایجاد زخم ها و روش های درمانی هر نوع زخم می پردازیم.

زخم ها به طور کلی به دو دسته باز و بسته تقسیم می شوند. زخم های باز، به آن دسته از زخم ها گفته می شود که در آن پوست ( سطح محافظ بدن، غشای مخاطی )، شکسته و باز می شود و اجازه ورود مواد خارجی را به بافت ها می دهد. اما در مقابل زخم های بسته ، بافت آسیب دیده را در معرض  محیط بیرون قرار نمی دهند و روند درمان این زخم ها بدون تداخل ناشی از آلودگی رخ می دهد.

تقسیم بندی زخم ها ممکن است بیشتر بر اساس نحوه و حالت ایجاد زخم، صورت گیرد.

زخم های بسته

در زخم های بسته درجه آسیب ناشی از ضربه مستقیم به نیروی ضربه و جهت آن بستگی دارد. بدیهی است که میزان آسیب با افزایش نیرو، افزایش می یابد. تاثیر جهت نیز به همان اندازه مهم است هرچند آسیب اصلی توسط نیروی ضربه ایجاد می شود. به عنوان مثال، ضربه یک چکش به سر ممکن است فقط به شدت به پوست سر آسیب زند، اما اگر همین ضربه به روش متفاوت تری اعمال شود می تواند باعث آسیب جدی به جمجمه شود. عوامل آناتومی و فیزیولوژی نیز ممکن است بر میزان آسیب، تاثیر بگذارد. به عنوان مثال سقوط بر روی یک دست می تواند اثرات متفاوتی در یک فرد بزرگسال با یک فرد سالخورده یا با یک کودک داشته باشد.

ضربه نسبتا جزئی ممکن است به پوست و بافت های نرم، آسیب بزند و موجب کبودی بدن شود. کبودی ناشی از نفوذ خون در بافت ها در پی پاره شدن مویرگ ها و تورم ناشی از عبور سیال از طریق دیواره های مویرگ های آسیب دیده، است. به طور معمول خونریزی به طور ناگهانی متوقف می شود، خون و مایعات در عرض چند روز جذب و بافت آسیب دیده به حالت عادی باز می گردد. زمانی که عروق بزرگتر آسیب می بینند، خونریزی بیشتر شده و خون بیشتر در داخل بافت ها جمع می شود و توده ای به نام هماتوم تشکیل می دهد.

زخم های باز

همانطور که گفته شد در زخم های باز، پوست دچار شکاف می شود و در این حالت زخم در معرض خطرات اضافی قرار می گیرد. در زخم باز، بافت بدن ممکن است به وسیله مواد خارجی همچون باکتری ها، آلودگی ها و پارچه لباس مورد هجوم قرار گیرد که می تواند منجر به مشکلات جدی همچون عفونت بافت شود. علاوه بر این اگر پارگی و وسعت زخم زیاد باشد، قرار گرفتن زخم در معرض خشکی و سرمای هوا می تواند باعث افزایش آسیب زخم شود.

در زخم های باز خونریزی بیشتر بوده و بسته به وسعت زخم، مدت زمان درمان زخم ممکن است طولانی تر باشد.

زخم ها با توجه به مدت زمان درمان زخم، به دو دسته تقسیم می شوند: زخم حاد و زخم مزمن

زخم حاد

زخم حاد، آسیبی است که به طور ناگهانی به پوست وارد می شود. در زخم های حاد، مدت زمان ترمیم زخم قابل پیش بینی است و زخم در زمان مورد انتظار بهبود می یابد. زخم حاد می تواند هر قسمت از بدن را تحت تاثیر قرار دهد، شدت زخم حاد می تواند در حد یک خراش سطحی تا زخم های عمیق که به عروق خونی، اعصاب، ماهیچه ها و سایر قسمت های بدن آسیب می رساند، باشد. هر زخم حادی اگر به خوبی تحت درمان قرار نگیرد می تواند به زخم مزمن تبدیل شود.

زخم مزمن

زخم های مزمن بر خلاف زخم های حاد، در یک بازه زمانی و تحت شرایطی خاص، ایجاد می شوند و مراحل درمان این نوع از زخم ها به طور عادی پیشرفت نمی کند. زخم های مزمن با سرعت بسیار پایینی التیام می یابند. این زخم ها در اغلب موارد با سایر بیماری های مزمن که بر روی جریان خون بدن و نحوه عملکرد سلول ها در محل زخم تاثیر می گذارند، مرتبط هستند. زخم هایی که زمان زیادی برای درمان نیاز دارند به مراقبت های ویژه، تحت نظر متخصص زخم و درمانگر متخصص زخم، نیاز دارند.

علاوه بر اینکه زخم مزمن باید تحت نظر متخصص قرار گیرد، بلکه شرایط پزشکی که بیمار درگیر آن هست نیز باید مورد بررسی قرار گیرد تا عوارض زخم مزمن به حداقل برسد.

 

درمان زخم

 

انواع زخم مزمن

زخم فشاری

زخم فشاری یا زخم بستر، بر اثر فشار و کششی که بر روی پوست وارد می شود، ظاهر می شود. این نوع از زخم مزمن عموما در افرادی رخ می دهد که دارای تحرک محدود به علت بیماری و یا ضعف بدنی داشته و قادر نیستند به طور منظم بخشی از بدن خود را به یک موقعیت متفاوت، تغییر دهند. جریان خون در پوست نقاطی از بدن که تحت بیشترین فشار هستند، کاهش می یابد و پوست شروع به تجزیه می کند و منجر به ظاهر شدن زخم می شود. این زخم ها شاید در ابتدا یک زخم سطحی باشند اما در پی درمان نشدن می توانند تبدیل به زخم های عمیق که عمق آن ها حتی ممکن است تا استخوان امتداد یابد، شوند.


کلینیک درمان زخم - زخم پلاس

  • کلینیک زخم زیبایی